Nutritionistii o recomanda cu convingere, iar dupa ce celebrul Dr. Oz i-a enumerat, in prime-time, efectele benefice, cafeaua verde a devenit noua revelatie in materie de diete, detox si stil de viata sanatos.
Noi iti spunem ca adevarata cafea verde nu este doar un nou produs la moda, ci unul care poate satisface chiar si cele mai rafinate gusturi. Seduce pasionatii, ii convinge pe cei sceptici si ii converteste pe cei care nu obisnuiesc sa consume cafea.
De ce este cafeaua verde atat de speciala?
Pentru ca, desi e cafea, nu are contraindicatii. In plus, contine mai multi antioxidanti chiar si decat ceaiul verde. Intreaba orice nutritionist si iti va confirma:
- cafeaua verde regleaza metabolismul
- actioneaza ca un tonic pentru activitatea cerebrala
- incetineste procesul de imbatranire
- diminueaza riscul de diabet si de ciroza hepatica
- este foarte indicata in curele de slabire.
Studii recente au aratat ca 10 grame de cafea, consumate inaintea meselor principale ale zilei, grabesc arderea grasimilor din corp.
Simpla, bio sau imbogatita cu cardamom, scortisoara, goji sau ghimbir, in varianta decofeinizata sau combinata cu cafea prăjita, cafeaua verde macinata este un produs de care nu vei mai dori sa te desparti. Ia-o din cea mai buna sursa, proaspat data prin rasnita la The Coffee Factory, locul unde gasesti cea mai buna cafea din Bucuresti.
Cat costa: de la 15 lei/250 gr
Cum o prepari: 2-3 lingurite de cafea verde la o ceasca se lasa la infuzat in apa fierbinte timp de 4-5 minute
Tips&tricks: combina cafeaua verde cu fresh de portocale sau limonada, pentru un efect răcoritor.
Cofeina in cafeaua verde
Efectele benefice extraordinare pe care cafeaua verde le poate avea asupra sanatatii te determina sa consumi aceasta bautura in doze mici si concentrate, precum o potiune magica.
Atentie, insa: cafeaua verde este… tot o cafea! Ca orice cafea, conține doze semnificative de cofeina. Si nu e nimic rau in asta.
Cofeina este prezenta in cafea, in unele tipuri de ceai si în vreo 60 de alte plante care se cultiva in intreaga lume. Chiar daca este destul de dificil de identificat concentratia exacta de cofeina din diferitele soiuri de cafea, specialistii spun ca cele mai populare doua dintre ele, arabica si robusta, ar avea o concentratie de aproximativ 1,2%, respectiv 2,2% cofeina.
Asadar, cu siguranta vei identifica gustul tare, viguros, al cofeinei si-i vei simti efectul energizant in ceasca ta de cafea verde.
Pentru momentele in care vrei, totusi, sa eviti sa consumi cofeina, iti propunem cafeaua verde decofeinizata. Aceeasi putere de detoxifiere a organismului, aceeasi calitate. O poti alege si cu aroma discreta de ghimbir sau cardamom.