Dat fiind faptul că de la 3 luni fetița mea a trecut pe lapte praf, am avut destul timp la dispoziție ca să-mi dau seama ce rol important joacă biberonul în alimentarea sugarului. Eu am avut noroc, pentru că i-am cumpărat încă de la început un set de biberoane de la Dr. Brown’s, despre care auzisem la unele dintre cursurile prenatale la care am participat, cum că ar fi foarte bune. Spun că am avut noroc deoarece am întâlnit câteva mămici care au întâmpinat dificultăți în hrănirea bebelușului din cauza biberonului.
Cu ce se deosebesc aceste biberoane de restul? Din afară de preț, deoarece sunt ceva mai scumpe decât biberoanele obișnuite, biberoanele de la Dr. Brown’s și cele de la Philips Avent, pe care de asemenea le recomand oricărei mămici, au un sistem de ventilație care previne simptomele de colici la bebeluși.
Am primit de la cineva un biberon obișnuit pe care am intenționat să-l folosesc la ceai, deoarece era mai micuț, dar după ce am văzut-o cum trebuia să se oprească după fiecare 4, 5 înghițituri din cauză că tetina se strângea datorită vidului format în biberon, am renunțat la acesta și ne-am mai cumpărat încă câteva biberoane de la Dr. Brown’s, deoarece cu acestea n-am pățit niciodată așa ceva. După cum v-am spus, și cele de la Avent sunt foarte bune, dar le folosim numai la ceai sau suculețe, deoarece laptele refuză să-l bea din alt biberon decât cele cu care a apucat să se obișnuiască. Și încă ceva, spre deosebire de alte prietene, eu n-am trecut prin chinul colicilor.
Și eu am fost tentată de numeroase ori să-i cumpăr tot soiul de biberoane datorită desenelor viu colorate de pe acestea, deoarece biberoanele despre care v-am vorbit sunt destul de anoste (măcar cele de la Avent au mai mult de-o culoare ), dar de fiecare dată am renunțat la timp. În fond și la urma urmei, acesta și este rolul biberoanelor, de a ajuta la hrănirea sugarilor. Aspectul este pe locul doi.
Chiar dacă aceste biberoane sunt ceva mai scumpe, credeți-mă că fac toți banii, iar micuții noștri merită tot ce-i mai bun.
Importanţa calităţii încălţămintelor la copii
Eu nu pun atât de mare preţ pe hăinuţe cât pun pe pantofii pe care-i poartă copilul meu. De ce? Pentru că de mic, copilul îşi formează mersul. Iar dacă noi îi cumpărăm încălţăminte de proastă calitate pe ideea că şi-aşa le poartă doar un sezon şi-apoi creşte şi nu-i mai sunt buni, greşim.
Sunt mulţi părinţi care le cumpără copiilor pantofi cu douănumere mai mari, să-i fie buni şi la anul care vine. Greşit din nou! Eu îmi aduc aminte de când eram la şcoală şi aveam colegi cu pantofi mult mai mari decât piciorul lor. Pe lângă faptul că toţi copiii făceau mişto de ei, numindu-i Yeti, săracii nici nu puteau umbla cum trebuie şi de multe ori se împiedicau.
Mai erau şi părinţi care-şi trimiteau copiii cu pantofii de anul trecut. Că ce are dacă-l strâng puţin? Păi nu are nimic, doar că i se pot deforma oasele labei piciorului, iar copilul are de suferit apoi toată viaţa.
Aşa că, copilul trebuie încălţat cu pantofi de calitate (chiar dacă sunt mai scumpi), care să aibă mărimea piciorului copilui.