Există plante și ierburi pentru slăbit, care pot ajuta dieta săracă în calorii. Trebuie totuși să le consumăm cu o limită și să consultăm medicul în cazul unor probleme de sănătate sau a altor efecte secundare.
Grăsime
Unele ierburi sunt considerate ca fiind eficiente în accelerarea metabolismului. Ajută lipoliza, deci reducerea rezervelor de grăsimi.
- Ceiul verde. Se știe, că ceaiul verde are un efect pozitiv asupra organismului, dar datorită curelor de slăbire a devenit așa de popular. Proprietățile sale de slăbire creează și diverse divergențe. Consumarea unei cantități mari de lichide în timpul dietelor reprezintă o modalitate de bază pentru eliminarea toxinelor din organismul nostru. În plus teina din ceai nivelează tensiunea variabilă.
- Guarana este un ingredient conținut de fapt de toate produsele de slăbit. Care este secretul acestei plante originare din America de Sud? Guarana reprezintă cea mai mare sursă de cofeină. Conținutul este mult mai mare decât în semințele de cafea. În doze mari ajută la arderea grăsimilor și favorizează menținerea tensiunii în timpul unei diete sărace în calorii.
- Mate. De asemenea originară din America de Sud, ajută la arderea țesutului adipos. Secretul ei este mateina, în concluzie… cofeina! Acțiunea ei în concluzie va fi identică cu acțiunea guaranei.
Diuretice
În scopul eliminării excesului de apă, a eliminării toxinelor din organism, ierburile diuretice sunt indicate în fiecare dietă.
- Ortosifon este o plantă diuretică originară din Asia. Ajută la funcționafrea rinichilor, în plus frunzele reprezintă o sursă bogată de antioxidanți. Efectele benefice, nu doar facilitează doar peirderea în greutate, dar și protejează organismul.
- Vulturica. Proprietățiile sale medicinale sunt cunoscute încă din secolul XIX. Planta are o acțiune diuretică puternică și este folosită în tratamentul edemului și a picioarelor grele.
Suprimarea foamei
Ierburile pentru slăbit au ca acțiune suprimarea apetitului. Umplu stomacul, fără calorii inutile. Majoritatea conțin o vâscoză vegetală. Această substanță se dilată în contactul cu apa și în acest mod suprimă cel mai mare apetit.
- Fucus acesta este un tip de alge care fac parte din categoria algelor brune. Constituie o bogată sursă de vâscoză, care are ca scop suprimarea apetitul. În plus conține vitamine și minerale necesare în timpul dietelor și nu doar.
- Konjac este o plantă cultivată în China și Japonia. Extractul din radacină are proprietăți uimitoare: are capacitatea de a absorbi apa în cantități de peste 100 de ori mai mari decăt masa sa. În afară de aceasta îmbunătățește transportul alimentelor.
Obezitatea
Obezitatea reprezinta o cantitate mai mare de grasime in organism decat cea normala pentru un individ. Organismul uman este format din apa, grasime, proteine, carbohidrati si diferite vitamine si minerale. Daca ai prea multa grasime – in special in zona taliei — esti in pericol mai mare sa ai probleme de sanatate, incluzand presiune ridicata a sangelui, nivel ridicat de colesterol in sange, diabet sau chiar boli de inima si afectiuni cardiovasculare.
Obezitatea este recunoscuta ca un factor de risc major pentru bolile de inima, care netratate pot duce la un atac de cord. Cateva dintre aceste riscuri sunt cunoscute, iar altele nu. De exemplu, obezitatea:
- Creste nivelul de colesterol din sange raises blood cholesterol
- Micsoreaza nivelul HDL colesterolul „sanatos”. Colesterolul HDL este strict legat de numarul scazut de boli ale inimii si ale atacului de cord, asa ca prin reducerea nivelului acestui tip de colesterol se creste riscul.
- Creste presiunea sangelui.
- Poate sa induca diabetul. La anumite persoane, diabetul face ca acesti factori de risc sa fie si mai daunatori. Pericolul unui atac de cord este foarte mare la persoanele care sufera de diabet.
Obezitatea trebuie tratata cu seriozitate pentru ca ea creste riscul unui atac de cord. Deasemenea obezitatea dauneaza nu numai inimii si sistemului de vase de sange. Este una din cauzele pietrelor din organism si poate provoca si afectiuni serioase la incheieturi.
Obezitatea este cauzata de aportul unui numar mai mare de calorii decat numarul de calorii folosit in activitatile de zi cu zi. Cand oamenii mananca prea multe calorii sau prea multe grasimi saturate, nivelul colesterolului din sange adesea creste. Aceasta mareste riscul unui atac de cord.