Cand vine vorba de culoarea pentru living, designerii ne sfatuiesc sa evitam culorile inchise deoarece se stie ca ‘fura’ din lumina naturala. Dar daca am gasi o metoda prin care sa evitam asta si sa reusim sa varuim camera de zi in culoarea noastra favorita? Ei bine sunt cateva strategii prin care folosirea unei culori inchise in living nu il va transforma automat pe acesta intr-o pestera intunecoasa.
Cand iau in considerare luminozitatea dintr-o camera cele mai multe persoane se gandesc doar la lumina naturala. Daca vrei sa ai living-ul intr-o culoare inchisa o solutie eficienta prin care poti castiga lumina e sa instalezi fie spoturi fie lampi sau veioze in colturile camerei. De obicei aceste locuri sunt cele care sunt mai intunecate si duc la o senzatie de disconfort.
Alege o culoare inchisa insa una intr-un ton cald. Verde maslina, maro ciocolatiu sau rosu cireasa sunt culori inchise dar calde in acelasi timp si vor face ca living-ul tau sa para confortabil. Daca nu stii exact ce sa alegi, opteaza pentru o culoare care sa aiba in componenta ei rosu sau galben deoarece de obicei aceste nuante sunt mai putin suparatoare pentru ochi.
Indulceste o culoare rece cu cateva tonuri calde. Daca ai ales ales un albastru turqoise, purpuriu sau gri carbune atunci trebuie neaparat sa ai in camera si cateva tonuri de crem. Fie ca alegi sa le imbini intr-un model pe pereti fie ca nuanta pentru accesorile din camera: mobilier, rame la tablouri sau pernute decorative, cremul nu trebuie sa lipseasca din designul camerei.
Daca vrei sa recurgi la extrem si sa vopsesti peretii in negru atunci poti salva camera doar cu mobilier exclusiv in alb. Nu uita de accesorii: ramele, pernutele decorative sau draperia trebuie sa fie si ele albe.
Lasa ochiul sa respire. Daca vrei ca living-ul tau sa fie un albastru miez de noapte, varuieste doar trei pereti in aceasta culoare iar pe al patrulea in nuanta untului. In acest mod ochiul nu va obosi si nu se va instala senzatia de camera intunecata.
De la o simpla debara la dressing!
Cele mai multe dintre noi nu beneficiaza de un spatiu adecvat pentru un dressing, asa cum fiecare dintre noi viseaza: spatios, in care sa incapa toate hainele si accesoriile nostre si in care sa stim unde este bluza noastra preferata, fara sa fie nevoie sa rascolim in tot dulapul dupa ea.
Din pacate un dulap are o capacitate relativ medie de depozitare si, de cele mai multe ori, nu reusim decat sa sifonam lucrurile in el decat sa le pastram. In acelasi timp, tendintele se schimba si daca vrem sa fim in pas cu moda trebuie sa mergem la shopping des, ceea ce presupune ca spatiul de pastrare este din ce in ce mai putin. Alternativa pe care v-o propunem este aceea de a transforma o debara banala intr-un dressing de invidiat.
Primul pas este sa scoti totul din debara si sa o cureti. Este necesar sa o vopsesti pentru a alunga eventuale mirosuri care ti-ar putea intra in haine. Si pentru ca acesta este spatiul tau, poti sa il vopsesti in ce culoare vrei tu, in asa fel incat sa il transformi in dressingul mult visat. Poti, de asemeni, sa folosesti un tapet vesel pentru pereti iar pentru un aer mai elegant pe jos poti pune parchet.
Nu uita nici modul in care va fi luminat viitorul dressing. Daca e o debara inseamna ca nu beneficiaza de lumina naturala, asa ca fii atenta cum focalizezi lumina in asa fel incat vizibilitatea sa fie foarte buna ca sa gasesti mai usor ceea ce cauti. Poti folosi spoturi (lipite pe peretele din spate) care sa lumineze din spatele hainelor, mai multe neoane pe tavan, becuri care se aprind cand deschizi usa si becuri sensibile la miscare.
PONT: Este foarte ingenios si modul de iluminare dintr-o poza alaturata: bara pe care se tin umerasele este defapt o bara – neon, o sursa de lumina foarte practica si inovatoare.
In ceea ce priveste partea practica a dressingului ea trebuie organizata in functie de nevoile dumneavoastra. Aveti nevoie de bare care sa fie fixate din perete in perete mai sus pentru haine mai lungi, cum ar fi paltoanele, dar si mai jos pentru haine mai scurte cum ar fi bluze, tricouri, fuste etc. Ideal ar fi ca hainele mai groase sa stea pe un perete separat de cele mai subtiri pentru ca sunt mai voluminoase si le pot sifona usor.
Deasupra acestor bare poti comanda un set de rafturi pe care sa asezi gentile, palariile si alte lucruri care trebuie sa isi pastreze forma.
In functie de spatiu de care dispui, un perete ar trebui sa fie rezervat pantofilor. Comanda un sistem de rafturi mai mici si mai mari in care sa incapa cutiile de la pantofi, cizme, sandale etc, sau alte cosuri in care poti depozita diverse lucruri. (Poti face o poza la perechea de pantofi din cutie, pe care sa o lipesti de capac/de peretele cutiei, pentru a nu fi nevoita sa ridici toate capacele la cutii pana gasesti ceea ce cauti.)
Nici o oglinda nu ar fi de neglijat. Nu trebuie sa fie o oglinda in marime naturala, dar macar una in care sa vezi cam cum ti-ar sta o combinatie de haine inainte sa apuci sa te imbraci cu ea. Oricum, o oglinda fixata pe peretele din spatele hainelor ar crea o imagine interesanta, impresia de spatiu, va da si un strop de glam.
Si un ultim sfat, care poate fi aplicat in orice dulap si nu doar in dressing, pastreaza macar un centrimentru distanta intre umerase si in acest mod vei evita ca hainele sa se sifoneze. In speranta ca aceste sfaturi iti vor fi utile iti uram sa ai parte de dressingul visat!