No Result
View All Result
Makeup Your Mind
  • Frumusețe
  • Sănătate
  • Viața sexuală
  • Slăbire și diete
  • De zi cu zi
  • DIY
  • Frumusețe
  • Sănătate
  • Viața sexuală
  • Slăbire și diete
  • De zi cu zi
  • DIY
No Result
View All Result
Makeup Your Mind
No Result
View All Result

Cum să alegi un espressor bun pentru acasă?

care este cel mai bun espressor dar care să nu coste o avere și nici să nu cântarască 100kg

madalina by madalina
4 min read
espresso-acasaaaa

Ai băut o cafea bună la o cafenea și vrei să-ți poți prepara și tu o băutură la fel de gustoasă acasă? Atunci trebuie să-ți cumperi un espressor de bună calitate care să-ți ofere o cafea excelentă în fiecare dimineață. Există pe piață diferite aparate de preparat cafeaua și trebuie să te gândești bine înainte de a investi într-un espressor.

Care este cel mai bun espressor pentru acasă?

Poarte mulți băutori de cafea își pun această întrebare provocatoare: care este cel mai bun espressor?. Răspunsul nu este foarte complicat, însă este destul de extins. Un barista profesionist afirma la un moment dat că nu poți savura acasă un espressor la fel de gustos ca cel pe care îl bei la cafenea.

Chiar dacă folosești echipamente performante precum cele de la cafenea, cele câteva cafele pe care le prepari zilnic, nu vor aceeași consistență ca băuturile preparate pe bandă rulantă de un barista experimentat.

Totuși, nu trebuie să-ți pierzi speranța. Există unele espressoare care pot fi folosite acasă și care prepară o cafea foarte gustoasă.

espresso-facut-acasa

Aparate de cafea cu capsule

Pentru a savura o cafea bună ai nevoie de un aparat de calitate. Unul dintre prietenii mei și-a cumpărat în urmă cu câteva luni un aparat cu capsule. Arată foarte bine și prepară tot felul de cafele. În timp ce ne savuram cafeaua împreună, mi-a povestit despre o sursă de doze mult mai ieftine. Calculând costul cafelei băute, mi-am dat seama că este destul de ridicat.

O doză conține aproximativ 6.5-7 grame de cafea, în timp ce o pungă de cafea are 250 grame. Dintr-o astfel de pungă poți prepara aceeași cantitate de cafea pe care o obții din 36 de capsule.

O capsulă costă aproximativ 2 lei, ceea ce înseamnă că pentru 36 de capsule trebuie să plătești 72 Lei. Cu 72 Lei poți cumpăra o pungă de cafea de cea mai bună calitate, adusă de pe plantații renumite.

Singurul avantaj al acestor aparate este că sunt ușor de folosit

Espressoare cu alimentare manuală

Pentru că espressorul cu capsule nu a fost pe placul meu, m-am orientat spre un espressor cu alimentare manuală. Pe piață există o gamă largă de astfel de espressoare, așa că am început să mă mă orientez în funcție de preț. Mi-am propus să nu cheltuiesc mai mult de 1000 de lei pe un astfel de espressor, dar și acest preț mi s-a părut destul de mare când am făcut următorul calcul.

Consum cafea acasă doar în weekend, adică de două ori pe săptămână. Soțul meu nu prea consumă cafea, dar să presupunem că ar fi băut și el 2 cafele pe săptămână. Astfel, o dată la 7 zile, se consumă 4 cafele. Într-un an, ajungem să consumăm împreună 224 de cafele. În cazul în care mai vin câțiva prieteni în vizită, ajungem la aproximativ 250 de cafele pe an. Așadar, în 2 ani, aș fi folosit aparatul pentru a prepara 500 de cafele, ceea ce înseamnă că doar pentru a plăti aparatul ar fi trebuit să cheltuiesc câte 2 lei pentru fiecare ceașcă de cafea.

Adăugând și consumabilele, ajung să plătesc cât pentru un espresso cumpărat dintr-o cafenea decentă.

Nu am găsit niciun espressor care să-mi atragă atenția și să coste aproximativ 1000 de lei. Majoritatea espressoarelor care erau pe placul meu costau între 1500 și 2000 de lei. Desigur, am găsit și espressoare mai ieftine, la un preț cuprins între 250 și 350 de lei, dar acestea nu mi s-au părut foarte bune.

Totuși, la momentul respectiv am ales un espressor Saeco Poemia pentru care am plătit aproximativ 450 Lei cu un cupon de reducere găsit pe cafestar.ro. Are un dispozitiv pentru spumarea laptelui și o sită pentru pad-uri, deci consider că este un espressor destul de bună.

Râșniță de cafea

Pentru a putea prepara o cafea bună, ai nevoie de o râșniță de calitate. Dacă însă nu ai suficienți bani pentru a cumpăra o râșniță, îți recomand să cumperi o cafea râșniță, proaspăt prăjită. Ar fi bine să cumperi cafea în cantități mai mici, pentru a o folosi în câteva zile. Astfel, te vei putea bucura de un espresso destul de bun.

Espressor automat cu râșniță încorporată

Espressoarele automate care sunt pe placul meu costă între 1600 și 2000 de Lei. Cele mai multe astfel de aparate permit reglarea nivelului de râșnire și a cantității de apă, ceea ce înseamnă că utilizatorul îți poate personaliza băutura printr-o simplă apăsare de buton.

Calitatea unei cafele preparate la un espressor cu râșniță încorporată este similară cu cea preparată la un espressor manual folosit cu râșniță separată. Totuși, unii preferă să plătească în plus pentru a economisi timp și a obține o cafea doar printr-o simplă atingere de cafea.+

Espressoarele automate sunt destul de complexe și riscă să se defecteze în orice moment. În plus, recipientul pentru boabe de cafea se încălzește destul de tare și poate afecta gustul cafelei. Totuși, pentru unii butonul poate face minuni. Aceștia preferă să doarmă câteva minute în plus și să programeze espressorul să le prepare cafeaua la o anumită oră.

Espressoare semiautomate

Espressoarele automate care au o râșniță încorporată se vând și la prețuri mai mari, dacă au funcții suplimentare. Iată însă de ce nu sunt de acord să plătesc mai mult de 2000 de lei pe un astfel de aparat. Cu aproximativ 2500 de lei pot achiziționa un espressor semiautomat și o râșniță cu ajutorul cărora să obțin un espresso delicios. Există pe piață multe espressoare semiautomate produse de Gaggia, Lelit și Ascaso.

Unii însă preferă comoditatea și optează pentru espressoarele automate care prepară cafeaua printr-o simplă atingere de buton. Pentru prepararea unui espresso la un aparat semiautomat cafeaua trebuie râșnită, apoi cântărită și distribuită în portafiltru.

Espressoarele semiautomate au început să fie destul de complexe. Acestea pot fi dotate cu manometru, PID pentru urmărirea temperaturii apei, două boilere și diferite accesorii. Cu cât aparatul are mai multe funcții, cu atât prețul său este mai ridicat.

Înainte de a cumpăra un espressor, îți recomand să achiziționezi o râșniță. Însă, asigură-te că îți place să bei espresso și abia apoi investește banii într-un espressor.

ShareTweetShare
Previous Post

Alegerea Nisei - Gasirea Raului De Diamante

madalina

madalina

Related Posts

alegerea-nisei
De zi cu zi

Alegerea Nisei – Gasirea Raului De Diamante

sfaturi-pentru-relatia-ta
De zi cu zi

Sfaturi Pentru Relația Ta – Ce Trebuie să Știi

caii-putere-ai-unei-relatii
De zi cu zi

Caii putere ai unei relatii – Cum poti avea o relatie stabila

Magonia
De zi cu zi

Magonia – Despre Viața Personajului Maria Dahvana Headley

De zi cu zi

Schimba-i parerea despre sine

cele-mai-comune-motive-de-divort
De zi cu zi

Cele mai frecvente motive de divort astazi

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Result
View All Result

Categorii

  • De zi cu zi (27)
  • DIY (11)
  • Frumusețe (15)
  • Sănătate (13)
  • Slăbire și diete (13)
  • Tehnologie (7)
  • Viața sexuală (4)
espresso-acasaaaa
De zi cu zi

Cum să alegi un espressor bun pentru acasă?

Ai băut o cafea bună la o cafenea și vrei să-ți poți prepara și tu o băutură la fel de...

Read more
alegerea-nisei

Alegerea Nisei – Gasirea Raului De Diamante

sfaturi-pentru-relatia-ta

Sfaturi Pentru Relația Ta – Ce Trebuie să Știi

love-game

Love game – Jocurile dragostei dintr-o relatie

caii-putere-ai-unei-relatii

Caii putere ai unei relatii – Cum poti avea o relatie stabila

Makeup Your Mind

© 2021 makeupyourmind.ro

Informații utile

  • Home
  • Despre Mine
  • Contact
  • Politică de confidențialitate

Mă găsești și pe

No Result
View All Result
  • Frumusețe
  • Sănătate
  • Viața sexuală
  • Slăbire și diete
  • De zi cu zi
  • DIY